Dikke Buik

Dikke Buik Afvallen

Welkom op de site Dikke Buik waar je informatie vindt over hoe je van je dikke buik af komt. Je vind hier onder andere tips over afvallen, gezonde voeding, verschillende trainingsoefeningen en dieeten. Dus heb je overtollig buikvet? Dan ben je hier aan het juiste adres.

0

Hardlopen en afvallen

Posted in Dieet, Dikke-Buik, Voeding by Admin

In deze tijd zijn we ons  bewust dat een gezonde leefstijl, de kans op gezondheidsproblemen vermindert. Een gezonde leefstijl houdt in dat we gezond eten en voldoende bewegen. Daarbij hoort ook een gezond gewicht.

Vet verbranden

Opgeslagen lichaamsvet verbrand je het beste door een evenwichtige gezonde voeding en veel beweging.  De eerste 15-20 minuten van intensief bewegen gebruikt je lichaam koolhydraten als brandstof. Na 20 minuten intensief bewegen gaat je lichaam de vetreserves aanspreken, mits je traint met de juiste hoogte van je hartslag (cardiotraining) . De hoeveelheid lichaamsvet vermindert en de hoeveelheid spiermassa neemt toe. Meer spiermassa bevordert de stofwisseling, spierweefsel verbruikt meer calorieën dan vetweefsel. De hoogste vetverbranding wordt bereikt wanneer de hartslag op ongeveer 60-70% van de maximale hartslag blijft. Deze maximale hartslag verschilt per leeftijd, maar wordt algemeen vastgesteld op 220 minus de leeftijd.

Buikvet verbranden

De buik is vaak de plek waar overtollig vet wordt opgeslagen.  De buikomtrek is een manier om te meten of er sprake is van teveel  buikvet. Een gezonde buikomvang/middelomtrek is voor mannen lager dan 92 cm en voor vrouwen lager dan 80 cm. Door gezond te eten en voldoende te bewegen verbrandt men het buikvet.

Hardlopen en afvallen

Hardlopen om af te vallen lijkt een goede keuze van beweging. Het verbetert de conditie en daardoor krijgt men meer energie.  Hardlopen is inderdaad voor een geoefende loper/sporter een goede manier om op gewicht te blijven als je reeds een gezond gewicht hebt. Voor de beginnende hardloper is er een grote kans op blessures door overbelasting wat tot gevolg kan hebben dat men een tijd moeilijker kan bewegen en juist resulteert in minder beweging dan normaal.  Ook is de hartslag bij beginnende hardlopers hoger en  wordt er voornamelijk koolhydraten verbrand en geen vet. Bij getrainde mensen , na maanden van training, is de hartslag op het niveau dat er meer vet wordt verbrand.  Afvallen door gezonde voeding in combinatie met hardlopen  is een optie wanneer men start met een rustig opbouwschema , dit  verkleint de kans op blessures en vergroot de motivatie om door te gaan.

Vetverbranding

Bij alles wat men doet is energie (calorieën) nodig. Deze energie wordt gehaald uit koolhydraten, eiwitten en vetten in de voeding.  Een hoge stofwisselingssnelheid zorgt ervoor dat er minder vet opgeslagen wordt. Deze stofwisselingssnelheid wordt bevorderd door bewegen en gezond eten. Meer spierweefsel  zorgt voor een snellere stofwisseling.  Het lichaam verbruikt in rust de meeste vet. De spiermassa bepaalt de hoogte van je ruststofwisseling. 1 kilo spiermassa verbrandt 0,9 calorieën per uur.  Als je spiermassa verliest, gaat deze ruststofwisseling omlaag en verliest het lichaam ook wat van zijn vetverbrandende capaciteit. Het is dus belangrijk om je spiermassa op te voeren om zodoende een hogere ruststofwisseling te krijgen en dus meer vetverbranding.

Afvallen

Gewicht verlies je door meer calorieën te verbruiken dan er binnenkomt. Dit bereikt men door regelmatig en gezond te eten , door het beperken van vet en suiker, door slechts matig alcohol te drinken en door meer en regelmatig te bewegen. Hardlopen kan een onderdeel zijn in het afvalprogramma, mits je als beginnende loper/ sporter een rustig opbouwschema volgt.

Geen gerelateerde berichten.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.